بی تدبیری دولت قاچاق را به فضای مجازی کشاند
عدم نظارت های لازم بر فضای مجازی در کشور موجب شده تا کالاهای قاچاق به صورت انبوه در این فضا تبلیغ شده و خریدو فروش آن رایج شود.
به گزارش موج رسا; در شرایط فعلی که در راستای اجرایی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی طرح جمع آوری قاچاق و برخورد با قاچاقچیان کالا در حال اجراست،شاهد تبلیغات و معرفی پررنگ کالاهای لوکس خارجی و قاچاق در فضای مجازی هستیم.
کافی است نگاهی به صفحات پر طمطراق برخی فروشگاه های خرید و فروش کالا در فضای مجازی بیاندازید تا با انبوهی از تبلیغات رنگارنگ این نوع کالاها مواجه شوید.
این روزها فضای مجازی فرصتی برای قاچاقچیان شده تا از این فضا برای فروش کالاهای خود استفاده کنند، این افراد با سوء استفاده از کم آگاهی مردم اقدام به فروش کالاهای خود با قیمت های گزاف و بی کیفیت می کنند.
به نظر می رسد پس از برخوردهای مسئولان در مراکز عمده فروشی و سخت گیری در کف بازار،امروز فضای مجازی فرصتی برای این افراد شده است تا کالاهای خود را به فروش برسانند.
گروه ها و صفحات انبوهی در حال حاضر در شبکه های مجازی به ویژه تلگرام به تبلیغ و فروش کالاهای قاچاق خارجی اقدام می کنند،این نوع گروه ها و کانال ها بدون پرداخت هرگونه مالیات و عوارض ضریه سنگینی به اقتصاد کشور وارد کرده و سودهای کلانی کسب می کنند.
در واقع رشد روزافزون خرید و فروش کالای قاچاق در بستر فضای مجازی علاوه بر ضربه زدن به تولید داخل باعث بروز ناهنجاری های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شده و ذائقه مخاطب را به سمت کالای غیر استاندارد خارجی سوق می دهد.
*ضربات مهلک قاچاق بر پیکر اقتصاد
"سید محمود موسوی"رئیس اتاق اصناف استان زنجان در این زمینه معتقد است؛ افزایش روز به روز خرید و فروش کالای قاچاق در فضای مجازی ضربات مهلکی بر پیکر اقتصاد جامعه می زند.
وی با بیان اینکه امروزه فضای مجازی به محلی برای خرید و فروش انواع کالاهای قاچاق تبدیل شده است، بیان داشت: در بین فروشگاه های عرضه محصولات کالاهای قاچاق نیز دیده می شود.
این مسئول بیان داشت: تخلفات فروشگاه های اینترنتی هر روز افزایش می یابد و باید جلوی کلاهبرداری این فروشگاه ها گرفته شود.
رئیس اتاق اصناف استان زنجان با اشاره به کلاهبرداری های حرفه ای در فضای مجازی، بیان داشت: تنها راه جلوگیری از فعالیت این فروشگاه ها هوشیاری مردم است.
موسوی با بیان اینکه متاسفانه شاهد هستیم که مردم بدون توجه به عواقب خرید از فروشگاه های اینترنتی خریداری می کنند، بیان داشت: در بسیاری از موارد شاهد تضییع حقوق مردم بوده ایم.
وی برضرورت شفاف سازی رسانه ها و صدا و سیما نسبت به عملکرد فروشگاه های اینترنتی و محل های فروش کالاهای قاچاق تاکید کرد و گفت: با تبلیغات گسترده ای در تلگرام در زمینه کالای قاچاق مواجه هستیم.
موسوی گفت: توصیه من به مردم این است که هوشیار باشند چرا که پلیس نمی تواند مراقب جیب و مال ما باشد،گاهی به دلیل رها کردن اموال خود برای دزد زمینه وسوسه را ایجاد می کنیم.
وی برضرورت فرهنگ سازی برای عدم استفاده مردم از کالای قاچاق تاکید کرد و افزود: باید به کاسبانی که ریشه در کار داشته و در صورت ورشکسته شدن نیز ضررو زیان مردم را جبران می کنند، اعتماد کنیم.
نوروزی، دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان نیز با اشاره به قاچاق کالا در بستر شبکه های اجتماعی بر شناسایی شیوه های کنترل و مقابله با خرید و فروش کالای قاچاق تاکید کرد.
وی با بیان اینکه خرید و فروش کالاهای قاچاق به ویژه دارو و سایر محصولات سلامت محور در فضای مجازی افزایش یافته است، بیان داشت: با فرهنگ سازی، قانون گذاری و نظارت مستمر خرید و فروش کالا در فضای مجازی ساماندهی خواهد شد.
*ورود پلیس فتا به قاچاق کالا در فضای مجازی
محمدعلی آدینهلو نیز امروز در گفتوگو با خبرنگار موج رسا; با اشاره به فعالیت پلیس فتا در جلوگیری از فروش کالای قاچاق در فضای مجازی اظهار کرد: پلیس فتا به موضوع فروش قاچاق کالا به ویژه لوازم آرایشی و بهداشتی، لباس، لوازم خانگی و غیره ورود کرده و با عاملان برخورد میکند.
وی تصریح کرد: از عرضه کالای قاچاق در فضای مجازی جلوگیری میشود و در صورت مشاهده اقدامات لازم در مورد جلوگیری از فعالیت متخلفان در این بستر اقدام شده و به پلیس آگاهی استان معرفی میشوند.
رئیس پلیس فتا استان زنجان با تاکید براینکه شهروندان باید در این زمینه آگاهی لازم را داشته باشند و به تبلیغ کالاهای خارجی اطمینان نکنند، افزود: کالاهایی که در بستر فضای مجازی ارائه میشود ممکن است تقلبی و یا تاریخ گذشته بوده و همچنین ممکن است قاچاق باشد که توصیه میشود شهروندان از خرید کالا در این بستر از سایتهای غیرمجاز خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه پلیس فتای زنجان بستر فضای مجازی استان زنجان و سایر استانها را رصد میکند و اگر مواردی از قاچاق کالا که مربوط به استان زنجان باشد اقدام میشود و اگر در سایر استانها باشد قطعا به استان مربوطه اعلام میشود بیان کرد: بعد از شناسایی افراد متخلفان با هماهنگی مقامات قضایی به پلیس آگاهی برای برخورد قانونی اقدام میشود.
آدینهلو با بیان اینکه بستر فضای مجازی بهترین فرصت برای آگاه سازی مردم از عواقب کالای قاچاق که در فضای مجازی ارائه میشود است، افزود: سازمانهای فرهنگی و سایر سازمانهای متولی میتوانند از ظرفیتهای این بستر در حوزه آگاه سازی مردم استفاده کنند.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت این بستر در آگاه سازی جوامع از عواقب کالاهای قاچاق در اقتصاد کشور و تاثیر آن بر بیکاری جوانان بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تحریمهای ظالمانهای که اعمال میشود باید آگاهی سازی مردم از عواقب استفاده از کالاهای قاچاق در اولویت قرار گیرد.
رئیس پلیس فتا استان زنجان با اشاره به اینکه با توجه به تاکید حضرت آقا و ابلاغ سیاست اقتصاد مقاومتی ناجا نیز به شدت اقتصاد مقاومتی را یکی از اولویتهای مهم خود قرار داده و در راستای مبارزه با قاچاق کالا اقدام میکند، افزود: تفاوتی ندارد که قاچاق کالا در بستر فضای مجازی باشد یا در بستر فضای حقیقی. پلیس فتا با حساسیت ویژه قاچاق کالا را در فضای مجازی دنبال میکند.
وی با اشاره به اینکه نیاز است سایر سازمانها نیز در این زمینه باید ورود داشته باشند، عنوان کرد: این موضوع مورد تاکید ما بوده و کار مقابلهای از طرف پلیس انجام میشود.
آدینهلو در مورد فعالیت سایتها فروش کالا در فضای مجازی ابراز کرد: همه سایتهایی که در فضای مجازی اقدام به فروش کالا میکنند باید مجوز فعالیت داشته باشند و اگر مجوز فعالیت نداشته باشند قطعا برخورد قانونی با آنها انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه پلیس فتا به صورت مستقیم نمیتواند اقدامات برخورد داشته باشد و در حوزه عرضه، تبلیغ و فروش کالاهای قاچاق و کالاهای ممنوعه کار رصدی توسط پلیس فتا انجام میشود ،عنوان کرد: پلیس فتا در حوزه عرضه کالاهای ممنوعه نیز در فضای مجاز فعال بوده و اقدامات شناسایی را انجام میدهد و عاملان به حوزه تخصصی ناجا برای برخورد قانونی معرفی میشوند.
بیشتر بخوانید
رئیس پلیس فتا استان زنجان عنوان کرد: پرونده برخی از کالاهای قاچاق کشف شده که با رصد فضای مجازی انجام میشود گاها به تعزیرات حکومتی ارجاع داده میشود.
وی با اشاره به اینکه مواردی از فروش کالای قاچاق در فضای مجازی در استان داشتیم، افزود: فضای مجازی به صورت مستمر رصد شده و اقدامات برخورد قانونی با عاملان فروش قاچاق کالا در فضای مجازی در سطح استان انجام میشود.
به نظر می رسد اگر چه مدت هاست زنگ خطر افزایش فروش کالاهای قاچاق در فضای مجازی به صدا درآمده است اما عدم نظارت بر این فضا عواقب چندان خوشی به ویژه برای خریداران ندارد.
با وجود اینکه از فضای مجازی می توان به نحو مطلوبی برای تبلیغ کالاهای ایرانی در سال رونق تولید پرداخت برخی ها برای کسب سود بیشتر به فروش کالای قاچاق روی می آورند و در نبود نظارت ها و کنترل ها افراد مجهول الهویه در این فضا قد علم کرده اند.
اگر چه از نظر کارشناسان خرید و فروش کالای قاچاق و ترویج و تبلیغ آن برای جامعه مخاطره آمیز است و می تواند به بنیان های جامعه در حوزه های مختلف آسیب وارد کند. وقت آن رسیده است تا دولت با یک عزم جدی کار مدیریتی خود را انجام داده و کنترل و نظارت بر فضای مجازی را جدی تر دنبال کند چرا که عواقب عدم نظارت بر این فضا به تولید داخلی ضربه زده و موجب سوق دادن گرایش مردم به سمت کالاهای خارجی می شود.//ن
انتهای خبر/